Cadmus fordítás Cadmus

Algériában is szedi az áldozatait a kolera

2018. 08. 27.

Algériában is szedi az áldozatait a kolera, de a kormány hétfői közlése szerint a hatóságok teljesen ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

Muhtár Hasbellúi egészségügyi miniszter hétfőn elmondta, hogy „a helyzet teljességgel ellenőrzés alatt áll”, egyben elutasította a szakszervezetek követelését, hogy a betegség miatt halasszák el a tanév kezdetét.

Eddig két ember vesztette életét, 49-en betegedtek meg. Hasbellúi egy vasárnapi kórházi látogatást követően azt bizonygatta, hogy a betegség terjedését napokon belül megfékezik. Mint mondta, megérti az oktatási ágazat aggályait, bár nem osztja őket, így az iskolakezdés a tervek szerint alakul.

Algériában szeptember 5-én kezdődik az oktatás. Számos afrikai ország küzd kolerajárvánnyal, a többi között Zambia, Uganda, Malawi, Dél-Szudán és Nigéria is. Az ENSZ és a Globális Oltóanyag- és Oltási Szövetség (GAVI) szerint a valaha szervezetett legnagyobb koleraellenes oltási kampány folyik Afrikában, a tervek szerint kétmillió embert oltanak be.

Mindennek a fejében az ENSZ Gyermekalapja augusztus elején figyelmeztetett, hogy újabb kolerajárvány törhet ki Jemenben. A kolera olyan súlyos kiszáradást okoz, amely folyadékpótlás nélkül pár órán belül halálos lehet. A baktérium a megfertőzött emberek ürülékével, hányásával és az ezzel szennyezett vízzel terjed, és a folyadék révén gyümölcsökön, zöldségeken is megtelepszik.

MTI, Hirado.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑