Cadmus fordítás Cadmus

Algériában őrizetbe vettek 22 feltételezett gyújtogatót az erdőtüzekkel összefüggésben

Abdel-Madzsid Tebbun algériai elnök pénteken bejelentette, hogy őrizetbe vettek 22 embert gyújtogatás gyanújával a hatalmas erdőtüzekkel összefüggésben, amelyek miatt legalább 69 ember vesztette életét eddig az észak-afrikai országban.

A tűzfészkek hétfőn az ország 17 tartományában lobbantak lángra. A polgári védelmi szolgálat pénteki közlése szerint több helyütt sikerült megfékezni a lángokat, így például a kabiliai Tizi Uzuban is.

Televíziós beszédében Tebbun elnök elmondta, hogy a 22 gyanúsított közül tizenegyet Tizi Uzu tartományban vettek őrizetbe, amely egyike az erdőtüzek által leginkább sújtott régióknak.

A tartomány körülbelül 150 kilométerre keletre fekszik a fővárostól, Algírtól. Az elnök közölte: a legtöbb tűzeset mögött bűnözők állnak. “Becsületes polgárok” segítettek a hatóságoknak egyes gyanúsítottak őrizetbe vételében – fogalmazott az államfő.

Az algériai média e heti beszámolója szerint a héten a feldühödött tömeg élve égetett el egy személyt, miután azzal gyanúsították meg, hogy gyújtogatott Tizi Uzuban. Az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Algéria 17 tartományában hétfőn ütöttek ki bozóttüzek a perzselő hőség közepette. A hatóságok szerint bizonyítékokat találtak arra, hogy a tüzeket szándékosan okozták.

Abdel-Madzsid Tebbun közölte azt is: csütörtökön két francia repülőgép érkezett az országba, hogy segítsen a tűzvészek megfékezésében.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑