Cadmus fordítás Cadmus

Amerikai dróncsapás végzett al Al-Kaida egyik vezetőjével Szíriában

2021. 10. 23.

Amerikai dróncsapás végzett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezető tagjával Szíria északnyugati részében –  közölte pénteken az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító parancsnoksága (Centcom).

A tájékoztatás szerint a légitámadást egy MQ-9-es típusú harci drónnal hajtották végre, amelynek célpontja Abdul Hamid al-Matar, a szélsőségesek egyik magas rangú vezetője volt.

John Rigsbee ezredes közleményében hangsúlyozta, hogy Abdul Hamid al-Matar kiiktatása „megzavarja majd a terrorszervezet azon képességét, hogy az Egyesült Államok és partnerei állampolgárait és ártatlan civileket fenyegető támadásokat hajtson végre”.

A dróncsapást két nappal azt követően hajtották végre, hogy Szíria déli részén támadás ért egy amerikai támaszpontot. Rigsbee ugyanakkor nem említette, hogy a két esemény kapcsolatban állna egymással.

Az al-Kaida továbbra is veszélyt jelent az Egyesült Államok és szövetségesei számára. A terroristák az amerikai hadsereg szerint biztonságos rejtekhelyként használják Szíriát, ahonnan támadásaikat és egyéb tevékenységeiket meg tudják szervezni.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑