Cadmus fordítás Cadmus

Amerikai HIMARS-rendszerek lőszerraktárát semmisítették meg Odessza közelében

2022. 08. 21.

Az orosz haditengerészet Kalibr cirkálórakétákkal megsemmisített egy raktárat, amelyben amerikai HIMARS-rendszerek rakétái voltak elhelyezve Odessza térségében – közölte a védelmi minisztérium.

“Nagy pontosságú, tengeri telepítésű, nagy hatótávolságú Kalibr rakéták az Odesszai területen fekvő Maiors’ke (Majorske) falu közelében megsemmisítettek egy lőszerraktárt, amelyben amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerek és nyugati gyártmányú légvédelmi rendszerek rakétái voltak” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül a légierő taktikai egységeinek csapása a Zaporizzsjai területhez tartozó Hulyaipole közelében megsemmisítette a 102. területvédelmi brigád üzemanyagraktárát. Több mint 100 tonna katonai felszereléshez szükséges dízelüzemanyagot tároltak ott.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes egészében felszabadította a Luganszki Népköztársaság területét és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovakhát, Mariupolt és Szvjatohorszk területét, valamint a teljes Herszon régiót, Zaporizzsja azovai területeit és a Harkovi terület egy részét.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑