2018. 10. 14.

Ankara és Washington is Szaúd-Arábiát hibáztatja az újságíró eltűnéséértIsmételten együttműködésre szólította fel az ankarai kormány Rijádot, hogy mielőbb kiderüljön mi lett a titokzatos körülmények közt eltűnt szaúdi újságíró sorsa. Egy amerikai napilap ugyanis csütörtökön olyan hangfelvételt közölt, melyet Dzsamál Hasogdzsi rögzíthetett okosórájával és amelyen hallatszik, ahogy megölik.

– Szaúd-Arábiának minden segítséget meg kell adnia, valamint be kell engednie a szakértőinket és a nyomozóinkat a konzulátus épületébe. Hol tűnt el? Itt a diplomáciai képviseleten. Ez a vizsgálat csak akkor lehet sikeres és csak akkor derülhet ki az igazság, ha a szaúdiak együttműködnek velünk, de ezt eddig nem tették meg. Előrelépést akarunk látni – szögezte le a török külügyminiszter, Mevlüt Çavuşoğlu.

Az arab monarchiát élesen bíráló Hasogdzsinak azt követően veszett nyoma, hogy október 2-án bement hazájának isztambuli konzulátusára, hogy közelgő esküvőjéhez beszerezze a hivatalos dokumentumokat.

Donald Trump szombaton egy interjúban valószínűnek nevezte, hogy a királyi család rendelte meg az újságíró kivégzését. Amennyiben pedig ez bebizonyosodik Washington szigorúan meg fogja büntetni egyik legfőbb közel-keleti szövetségesét – tette hozzá.

Euronews

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com