2019. 03. 09.

Árvíz és földrengés Indonéziában

A szélsőséges esőzés okozott árvizet az indonéziai Java-szigeten, egy ember  meghalt. Az indonéziai Papua tartományban egy Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés történt

A Kompas újság híre szerint a szélsőséges esőzés árvizet okozott Bandung város 10 térségében. Az illetékesek beszámolása szerint az árvíz negatívan hatott 22 ezernél több személyre, százával személyt evakuáltak. Az illetékesek közölték, hogy Baleendah térségben egy személy veszítette az életét áramütés végén.

Másrészről Kelet és Közép-Jáva tartományokban is történt árvíz a szélsőséges esőzés végén. Január hónapban árvíz és földcsuszás történt Dél-Sulawesi tartományban, 68-an veszítették az életüket.

A geofizikai ügynökség nyilatkozata szerint a földrengés epicentruma Yalimo térség 71 kilométernyi északkeleti részében, a föld 10 kilométeres mélységében volt. Az első megállapítások szerint nem történt haláleset.

A földrengést követően nem adtak szökőárvíz riadót. 2018. szeptember 28-án egy 7,5-ös erősségű földrengés és ezt követően szökőárvíz történt Sulawesi-sziget Palu öblén, 4 ezer 340 személy veszítette az életét.

TRT

 

, , ,
Back to Top ↑