Cadmus fordítás Cadmus

Assaddal tárgylat az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége

A szíriai helyzetről és a terrorizmus elleni harcról tárgyalt Damaszkuszban Bashar Al-Assad szíriai elnökkel az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége – közölte szombaton a moszkvai külügyminisztérium.

A szűkszavú, részletekbe nem bocsátkozó közlemény szerint a delegáció pénteken járt Damaszkuszban. Tagja volt többek között Alekszandr Lavrentyjev, az orosz elnök szíriai különmegbízottja és Szergej Vershinyin külügyminiszter-helyettes is.

Tárgyilagosan áttekintették a szíriai helyzet alakulását, megerősítették a terrorista jelenlét végleges felszámolása és a szíriai nép érdekeit szolgáló tartós politikai rendezés iránti eltökéltséget.

A hét éve tartó szíriai terrorellenes háborúban Moszkva  Szíria legfőbb támogatója, a szíriai hadsereg gyakorlatilag Oroszország tevékeny katonai szerepvállalása révén tudták megfordítani saját javukra a katonai konfliktus menetét és felszabadították a nyugat által támogatott iszlamista csoportok uralma alól az ország közel kétharmadát.

Az északnyugati Idleb tartomány az utolsó olyan nagyobb szíriai régió, amely még a felkelők ellenőrzése alatt áll. Idleb északi részén 2017-ben kialakítottak egy övezetet, ahová olyan lázadók költöztek családjukkal, akik a szíriai kormánnyal kötött egyezségek keretében a polgárháború dúlta ország más részeiből elvonulhattak.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑