Cadmus fordítás Cadmus

Az amerikai külügyminiszter segítséget ajánlott Pasinján örmény kormányfőnek az örmény-azerbajdzsáni határ kijelöléséhez

2022. 05. 25.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedden Nikol Pasinján örmény miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésében felajánlotta az Egyesült Államok segítségét az örmény-azerbajdzsáni határ kijelöléséhez – számolt be a washingtoni külügyminisztérium sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint Blinken egyúttal sürgette, hogy fejlesszék a regionális közlekedési és kommunikációs kapcsolatokat.

Az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta a Baku és Jereván közötti kétoldalú párbeszéd folytatásának fontosságát.

Megerősítette, hogy az Egyesült Államok – hasonlóan gondolkodó partnereivel együtt, beleértve az Európai és Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) hegyi-karabahi konfliktus rendezésére hivatott minszki csoportjának társelnökeit – kész hozzájárulni a hosszú távú és átfogó béke elérésének elősegítéséhez Örményország és Azerbajdzsán között – tette hozzá a tárca.

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta az Örményország és Törökország közötti kapcsolatok normalizálásának fontosságát is.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑