Cadmus fordítás Cadmus

Az árvizek miatt sokan meghaltak Indiában, Afganisztánban és Nigerben

2022. 08. 23.

 Legalább ötvenen haltak meg Indiában és húszan Afganisztán keleti részén a heves esőzés kiváltotta árvizekben és földcsuszamlásokban – jelentették vasárnap a helyi hatóságok.

Indiában az utóbbi három napban falvak százait sújtotta az ítéletidő, az árvizek lakóházakat sodortak el számos embert földönfutóvá téve.

Az utak egy része járhatatlanná vált, akadozik az áram- és vízellátás is. Sok embert eltűntként tartanak nyilván. A szakadatlan esőzés pedig hátráltatja a mentési és keresési munkálatokat. Csak az északkeleti Orisza indiai tagállamban eddig 120 ezer embert kellett biztonságba helyezni.

Az Afganisztán keleti részén található Logar tartományban egy súlyos áradás húsz emberéletet követelt. A rendőrség jelentése szerint legalább harminc sérült van, és négyen eltűntek. Az áldozatok mintegy fele gyermek. Több mint háromezer lakóépület szenvedett súlyos, akár helyrehozhatatlan károkat.

A közösségi médiában víz alá került falvakról jelentek meg felvételek. Az afgán rendőrség egyik szóvivője szerint a helyzet rendkívül aggasztó. Mint mondta, az embereknek sürgősen segítségre van szükségük.

A helyi katasztrófavédelem szerint a bajbajutottakat helikopterekkel próbálják kimenteni szombat este óta, és egy óvóhelyként szolgáló tábort is kialakítottak.

A múlt héten észak-afganisztáni Parván tartomány völgyein söpörtek végig súlyos árvizek, amelyek harminckét ember életét követelték.

Legkevesebb negyven ember halálát okozták az esőzések augusztusban Nigerben

A hónap eleje óta tizennyolc ember fulladt vízbe, huszonkettő pedig az összeomló házak romjai alatt lelte halálát – közölte a polgári védelmi hivatal.

További ötvenöt ember megsérült a hét végén közzétett adatok szerint.

Az esőzés okozta árvizek miatt több mint 8300 ház omlott össze a nyugat-afrikai országban Zinder, Niamey és Maradi térségében.

A Száhel-övezetben fekvő, csaknem 25 millió lakosú Niger Malival és Burkina Fasóval határos. Az esős évszak rendszerint júniustól októberig tart.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑