Cadmus fordítás Cadmus

Az Egyesült Arab Emírségek uralkodója hivatalosan is véget vetett Izrael bojkottjának

2020. 08. 29.

Hivatalosan is véget vetett Izrael bojkottjának az Egyesült Arab Emírségek uralkodója egy szombati rendeletében, a két ország viszonyát rendező békemegállapodásnak megfelelően, amely az Egyesült Államok közbenjárásával született.

A WAM helyi hírügynökség tájékoztatása szerint a rendelet Kalifa bin Zájid Ál Nahajan utasítására jelent meg.
A rendelet lehetővé teszi, hogy izraeliek és izraeli vállalatok üzleti tevékenységet folytassanak az Egyesült Arab Emírségekben, amely hét tagállam szövetsége az Arab-félszigeten. Izraeli termékek vásárlása, valamint kereskedése is engedélyezett lesz ezentúl.

Augusztus 13-án jelentették be Washingtonban, hogy Izrael és az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött az Egyesült Államok közvetítésével. Az emírségek ennek jegyében törekszik arra, hogy bővítse a diplomáciai és kereskedelmi együttműködést Izraellel.

A szombaton megjelent rendelet menetrendet határoz meg a további együttműködés formáinak kialakítására, amelyek a gazdasági növekedést és a műszaki innovációt serkentve elvezetnek majd a kétoldalú kapcsolatok kiépítéséhez – jelentette a WAM.

Hétfőn várják az El Al izraeli légitársaság első közvetlen kereskedelmi repülőjáratát az emírségek fővárosába, Abu-Dzabiba, több izraeli és amerikai tisztségviselő mellett a gép fedélzetén utazik majd Jared Kushner is, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója és veje.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑