Az emberiesség ellenes bűnökkel vádolt iraki miniszter álnéven Svédországban pumpolja a jóléti államot

Nadzsáh as-Sammari tábornok volt Száddám alatt Irakban, 2009-ben Svédországba költözött, ahol Szaddám as-Adeli néven 2011-ben állampolgárságot is kapott. A jelenben régi nevén védelmi miniszter és a vádak szerint ő a tehető felelőssé több száz tüntető haláláért. Ám nem csak kedélyes tömeggyilkosságokban, hanem pitiáner csalásokban is érintett, mert álnéven továbbra is felvette a svéd segélyeket. Írja az Index a New York Times cikke alapján.

Ugyan a cikk nem tér ki rá, de jó eséllyel az ütődött skandinávok menekültstátusznak nevezett vendégszeretetével élt vissza az iraki védelmi miniszter. Korábban sem pályázott a munka érdemrendre, de 2014-től egyáltalán nem dolgozott a „memóriaproblémáira” hivatkozva, inkább a bőkezű svéd segélyek felszippantására koncentrált a feledékeny ex-tábornok.

A láblógatáson mellett azért talált magának elfoglaltságot is a derék úriember, volt ideje kedvenc hobbijának, mások bántalmazásának élni. 2016-ban a rendőrség letartóztatta, mert több embert megfenyegetett, hogy a közel-keleti eljárásrendnek megfelelően kihajítja őket az ablakon, két nőt pedig meg is vert a bátor férfiú. A vádakat aztán ejtették, mivel hirtelen mindenki visszavonta a feljelentést, amit a szívélyes svéd állam egymillió forintnak megfelelő svéd koronával jutalmazott. As-Sammari ezután elköltözött Svédországból, hogy később Irak védelmi minisztereként folytassa példás pályafutását, ám mivel aki a kicsit nem becsüli, a nagyot sem érdemli, a miniszter továbbra is felvette a svéd segélyeket. Évente egy hétre tér vissza Svédországba az as-Sammari család, hogy ott felmarkolják a lakhatási- és gyermeknevelési támogatásokat.

Végül lebukott a bagdadi ügyeskedő, és ha a skandináv krimikből megismert depressziós, alkoholista, de mégis zseniális svéd nyomozóknak sikerül bizonyítani, hogy Nadzsáh as-Sammari egyazon személy a memóriazavarai miatt sajnos munkaképtelen, segélyekre szoruló Szaddám as-Adelivel, akkor vissza kell fizetnie a felvett támogatásokat. A baj nem jár egyedül, mert Irakban nem tölthet be magas pozíciót, aki más állam polgára, így a közismerten rigorózus bagdadi hatóságokkal is el kell számolni. Hogy ne unatkozzon, ezek után még komolyabb vádakkal is szembe kell néznie, hiszen svéd állampolgárként Svédországban felelősségre vonható a több száz gyilkosságért, amit mostanában követett el, már iraki védelmi miniszterként a memóriazavaros segélyezett. Ha emlékszik rá. A svéd ügyészség megerősítette, hogy nyomozás indult ellene emberiesség elleni bűnök gyanújával, ami azt takarja, hogy megpróbálják felelősségre vonni amiatt, hogy az iraki tüntetések során a gyurcsányi demokráciákban megszokott gumilövedékek és könnygáz mellett éles lőszert is bevetettek a demonstrálók megfékezése céljából, aminek köszönhetően 15 ezer sérülésnél és több mint 400 halottnál jár a számláló.

PestiSracok.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑