Cadmus fordítás Cadmus

Az Emirátusok visszamondta az amerikai F-35-ös fegyverüzletet

2021. 12. 15.

Felfüggesztette az Egyesült Arab Emírségek az Egyesült Államoktól való F-35-ös vadászgépek vásárlására irányuló fegyverbeszerzési programot, mert nem akarják teljesíteni Washington kínai technológia felhasználására vonatkozó korlátozásait –  közölte a Portfolio a CNN-re hivatkozva.

„Az Egyesült Arab Emírségek arról tájékoztatta az Egyesült Államokat, hogy felfüggesztik az F-35-ösök beszerzésére vonatkozó tárgyalásokat. A technikai feltételek, a felhasználási korlátozások és az ár / érték arány elemzése miatt újraértékeltük a helyzetet” – mondta az arab ország tisztségviselője az amerikai hírcsatornának.

Hozzátette: továbbra is az Egyesült Államok marad az Emírségek elsődleges beszállítója fejlett katonai technológiák terén és a jövőben elképzelhető, hogy úrjaindulnak a tárgyalások.

Az UAE összesen 23 milliárd dollár értékben vásárolt volna 50 F-35-ös vadászgépet és 18 katonai drónt. Az Emírségek lépése komoly aggályokat keltett a Fehér Házban, még Antony Blinken külügyminiszter is arról beszélt, hogy Amerika továbbra is elkötelezett az ország katonai képességeinek javítása felé.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑