Cadmus fordítás Cadmus

Az ENSZ meghosszabbította líbiai missziójának mandátumát

2022. 07. 30.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa október 31-ig meghosszabbította a világszervezet líbiai támogató missziójának (UNSMIL) mandátumát.

Csütörtöki határozatában a Biztonsági Tanács aláhúzta a széles körű nemzeti párbeszéd és a megbékélési folyamat fontosságát Líbiában.

Egyúttal üdvözölte az Afrikai Unió támogatását, valamint elismerte az egyéb regionális szervezetek fontos szerepét az észak-afrikai országban. A testület felszólította a líbiai hatóságokat, hogy hozzanak bizalomépítő intézkedéseket, és teremtsék meg a sikeres parlamenti és elnökválasztás feltételeit.

A Biztonsági Tanács leszögezte: a líbiai konfliktust békésen kell megoldani, ezért felszólította az érintett országokat, hogy tartsák tiszteletben a fegyverembargóról szóló határozatot.

A testület egyúttal Líbia szuverenitásának, függetlenségének, területi integritásának és nemzeti egységének maradéktalan tiszteletben tartására szólított fel.

Az ENSZ líbiai misszióját 2011 szeptemberében hozták létre, hogy támogassa az észak-afrikai ország átmeneti hatóságait a konfliktus lezárására tett erőfeszítéseikben.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑