Az ENSZ menekültügyi csomagja azoknak segítene, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ mostani menekültügyi csomagja azoknak próbálna segíteni, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni egy adott országba.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték péntek este az M1 csatornán, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán közölte: Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti.

A főtanácsadó azt mondta: 2015 óta folyamatosan keverték a migráció és a menekültügy fogalmát, először menekültválságnak akarták beállítani, de világos volt, hogy illegális bevándorlási, migrációs válságról van szó.

Közölte, jelenleg is hatályos és jól működő menekültügyi szerződése van az ENSZ-nek. Úgy fogalmazott: nem menekültek patronálásáról van szó, hanem a tömeges betelepítés szándékáról. Úgy vélte, hogy ezt szolgálja az úgynevezett migránsvízum, a migránskártya, az egységes határellenőrzési rendszer kialakításáról, valamint az egységes bevándorlási hivatalról szóló elképzelés.

Bakondi György jelezte: a jövő heti marrákesi (Marokkó) ENSZ-konferencián kiderül, kik azok, akik teljesítik országuk lakosságának biztonsági elvárásait és nem támogatják ezt az elgondolást.

Hirado.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑