Cadmus fordítás Cadmus

Az észak-koreai vezető fogadta az orosz külügyminisztert

2023. 10. 19.

Szergej Lavrov orosz külügyminisztert fogadta Kim Dzsong Un észak-koreai vezető – tudatta csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

Az TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint Lavrov és Kim találkozója több mint egy órán át tartott, de a minisztérium további részleteket nem közölt.

Lavrov szerdán érkezett Phenjanba, és korábban megköszönte Észak-Koreának, hogy támogatja Oroszország ukrajnai katonai akcióit, és Moszkva “teljes támogatását és szolidaritását” ígérte Kimnek – közölte az orosz tárca.

A Cso Szon Hui észak-koreai külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után Lavrov később újságíróknak azt mondta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei, Japán és Dél-Korea fokozott katonai tevékenysége aggodalomra ad okot – jelentette az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.

Az amerikai és a dél-koreai haditengerészethez csütörtökön csatlakozott négy másik ország – Kanada, Belgium, Új-Zéland és a Fülöp-szigetek – egy tengerészeti aknák elleni gyakorlaton Dél-Korea déli partjainál – közölte a dél-koreai védelmi minisztérium.

Lavrov megjegyezte, hogy Észak-Korea, Kína és Oroszország a regionális feszültségek enyhítésére törekvő politikát folytat.

Az észak-koreai állami média szerint Lavrov látogatása “jelentős esemény” a Phenjan és Moszkva közötti kapcsolatok további megszilárdításában.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑