Cadmus fordítás Cadmus

Az EU az Izraelben és a palesztin területeken fokozódó erőszak megfékezésére szólított fel

2023. 08. 23.

Az Európai Unió arra szólít fel minden felet, hogy tartózkodjon az izraeli-palesztin erőszakhullámot fokozó cselekedetektől – közölte az Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) szóvivője szerdán.

Közleményében az uniós illetékes hangsúlyozta: az Európai Uniót komoly aggodalommal tölti el az Izraelben és a megszállt ciszjordániai területeken folytatódó erőszakhullám.

“Felszólítunk minden felet, hogy törekedjen a helyzet enyhítésére, és tartózkodjon az olyan cselekedetektől, melyek fokozhatják az erőszakot” – áll a közleményben.

A szóvivő fogalmazása szerint az EU-t “megdöbbentették” a vasárnap és hétfőn elkövetett terrortámadások, amelyek a sebesültek mellett három izraeli civil életét követelték. Az Európai Unió határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját – tette hozzá.

Tor Wennesland, az ENSZ közel-keleti megbízottja hétfőn, a Biztonsági Tanács New York-i ülésén azt mondta: idén több mint 200 palesztin és csaknem 30 izraeli vesztette életét az izraeli-palesztin konfliktusban, többen, mint tavaly egész évben. Az áldozatok száma 2005 óta most a legmagasabb – közölte.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑