Cadmus fordítás Cadmus

Az EU vakcinákkal segíti az Iránba menekült afgánokat

2022. 01. 20.

Az Európai Unió több mint 2,2 millió adag, koronavírus elleni oltóanyagot szállított Iránba, hogy biztosítsa az országban tartózkodó afgán menekültek koronavírus-fertőzés elleni védelmét – közölte az Európai Bizottság.

Az iráni hatóságok járványellenes küzdelmének támogatására küldött oltóanyagokat az EU polgári védelmi mechanizmusán keresztül biztosította, Spanyolországból.

Az EU továbbra is támogatást nyújt világszerte minden olyan országnak, amely kéri ezt a védekezéséhez. Az Iránba küldött oltóanyag az európai szolidaritás újabb példája, a védőoltások globális megosztása ugyanis a pandémia megszüntetésének és az emberéletek megmentésének leghatékonyabb módja – mondta Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos.

A tervek szerint a következő napokban további vakcinaadagok érkeznek Iránba Lengyelországból és Svédországból, így a perzsa államba szállított adagok száma meghaladja majd a 6,2 milliót.

Az Európai Unió a világ számos országának, kérésre, ez idáig több mint 37 millió adag, koronavírus elleni vakcina szállítását tette lehetővé az Unió tagállamaiból – tette hozzá az uniós biztos.

Napi.hu, MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑