Az Európai Bizottság 445 millió eurós humanitárius segélyt juttat a konfliktus rászorulóinak

Az Európai Bizottság 445 millió eurós segély eljuttatását jelentette be a Szíriában és a régióban elmélyülő humanitárius válság enyhítésére a háború kitörésének ötödik évfordulóján – közölte brüsszeli sajtótájékoztatóján Mina Andeeva, az uniós bizottság egyik szóvivője kedden.

A Szíriában és az onnan menekülteket befogadó országokban súlyosbodó humanitárius krízis enyhítésére egy korábban megszavazott 3 milliárd eurós (mintegy 930 milliárd forint), uniós és tagállami befizetések alkotta támogatás részét képezi a bizottsági segély.

A 2016-ra előirányzott támogatást az Egyesült Nemzetek Szervezetén (ENSZ) és más nemzetközi szervezeteken keresztül juttatja el az uniós bizottság a veszélyeztetett területekre, ahol az összegből tiszta ivóvizet, élelmiszert, orvosi ellátást, tisztálkodási és oktatási lehetőségeket biztosítanak a rászorulóknak.

Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos a támogatással kapcsolatban elmondta, hogy az Európai Unió elkötelezetten támogatja a szíriai népet, mindaddig, amíg arra szükség van.

A támogatás a Szíria és a környező országok azon területein élő szíriaiakat segíti, ahol arra a legnagyobb szükség van, de még több feltétel nélküli humanitárius segítségre van szükség napjainkban, az országban uralkodó ellenségeskedés megszüntetése idején – fogalmazott a biztos.

A kedden bejelentett segélyből Szíria 140, a régió országai közül Libanon 87, Jordánia 53, Törökország 165 millió eurós támogatásban részesül.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑