2016. 11. 23.

Az IÁ elleni harcról tárgyalt Orbán az iraki külügyminiszterrel

Sebesült iraki katonák gyógykezeléséről, valamint az Iszlám Állam elleni harcról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Ibrahim Al-Jaafari iraki külügyminiszterrel Budapesten, az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

A megbeszélésen elhangzott: az Iszlám Állam legyőzése nélkülözhetetlen Európa biztonságának megteremtéséhez, ha nem sikerül stabilizálni a térséget, akkor a terrorizmus és a migráció minden eddiginél nagyobb fenyegetést jelenthet a kontinensre.

Orbán Viktor leszögezte: Magyarország éppen ezért minden rendelkezésére álló eszközzel hozzájárul az Iszlám Állam elleni harchoz, és vállalja 20 sebesült iraki katona gyógykezelését is. A kormányfő és vendége jó hírnek nevezte, hogy az ingatag biztonsági helyzet ellenére Magyarország és Irak gazdasági kapcsolatai ígéretesen fejlődnek – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Szijjártó most az Iszlám Államnak üzent hadat

Lőszert, kiképzést és orvosi ellátást is adunk az iraki fegyveres erőknek – derült ki Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján. Újságírói kérdésre a Budapestre érkezett iraki külügyminiszter elmondta: országában üzletelhetnek letelepedési kötvényekkel, ha az nem sérti a jogszabályokat.

Orientalista.hu – (MNO,MTI)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑