Cadmus fordítás Cadmus

Az iraki biztonsági erők több tagja életét vesztette az Iszlám Állam támadásaiban

2019. 08. 02.

Az iraki biztonsági erők legalább hét tagja meghalt, és több mint tucatnyian megsebesültek, feltételezhetően az Iszlám Állam dzsihadistáinak két támadásában – közölte a helyi rendőrség csütörtökön.

A Népi Mozgósítási Erők (PMF) nevű, többségében síita csoportokat tömörítő félkatonai szervezet három tagja és két rendőr vesztette életét szerda este a Bagdadtól északra található Szajed Garib térségében. A PMF egy körülbelül negyven fegyveres csoportot tömörítő ernyőszervezet, amely az iraki miniszterelnöknek tartozik felelősséggel.

Emellett a Kurdisztáni Autonóm Régió biztonsági erőinek (Aszajis) két tagja meghalt, és több mint tucatnyian megsebesültek a szélsőségesek tüzérségi támadásában. A dzsihadisták az észak-iraki Kola Dzsavi falujában csaptak le szerda éjjel.

Az Iszlám Állam egyelőre nem számolt be a fenti támadásokról.

Az iraki kormány 2017 decemberében jelentette be, hogy győzelmet aratott a szélsőségesek fölött, akik egykor jelentős területeket tartottak ellenőrzésük alatt a közel-keleti országban. A dzsihadisták azóta rajtaütésszerű támadásokkal próbálják gyengíteni a bagdadi kabinet hatalmát. Új központjuk az ország északkeleti részén található Hamrin-hegység, amely Dijála, Szaláh ad-Dín és Kirkuk tartományra is kiterjed. Helyi biztonsági tisztségviselők a halál háromszögének nevezik a térséget.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑