Az iraki szavazóhelyiségek elleni támadásokkal fenyegettek a dzsihadisták

A május 12-re kitűzött iraki parlamenti választások elszabotálásával fenyegetett az Iszlám Állam. A szavazóhelyiségek terrortámadások célpontjai lehetnek – mondta Abu al-Hasszán al-Muhadzser, a dzsihadista szervezet szóvivője egy vasárnap közzétett hangfelvételen.

A szunnita szélsőségesek szóvivője a választásokon induló jelölteket és voksolókat is hitetleneknek nevezte, akik letértek isten útjáról. Az iraki szunnitákat pedig felszólította, hogy ne menjenek el szavazni.

A hangfelvétel valódiságát egyelőre nem lehetett ellenőrizni. Ugyanakkor azt az Iszlám Állam által rendszerint használt csatornákon keresztül terjesztették az interneten.

Irakban május 12-én választanak új parlamentet. Az Iszlám Állam felett aratott katonai győzelem tükrében megfigyelők a voksolásnak nagy jelentőséget tulajdonítanak az ország jövőjét illetően.

A dzsihadisták iraki és szíriai „kalifátusa” tavaly gyakorlatilag összeomlott. Az iraki biztonsági helyzet pedig érezhetően javult annak ellenére, hogy a szélsőségesek még jelen vannak az ország nyugati sivatagos térségében, illetve számos alvó sejtjük is működik.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑