Az iráni hatóságok megakadályoztak egy repülőgép-eltérítést

Az iráni hatóságok megakadályozták egy belföldi utasszállító repülőgép eltérítését – közölte pénteken az iráni Forradalmi Gárda.

Az eltérítéssel próbálkozó személyét még nem sikerült azonosítani. A közlés szerint az illető “a Perzsa-öböl déli partjai felé” akarta eltéríteni a menetrend szerinti járatot, amely Irán délnyugati részéről, Ahvázból szállt fel csütörtökön esete és az északnyugati Mesed városába tartott, ám végül kényszerleszállást hajtott végre Irán középső részén, Iszfahán városának repülőterén.

A gárda beszámolója szerint senki sem sérült meg. A közlés nem tért ki arra, hogy a gépeltérítőnek volt-e fegyvere.
Iránban a belföldi légijáratokon fegyveres őr, úgynevezett légi marsall ügyel arra, hogy ne fordulhasson elő gépeltérítés vagy más incidens.

Eltérítési kísérlet legutóbb 21 éve volt, ám az is sikertelenül végződött. A mostani esetben a gép egy Fokker 100-as. Az Iran Air légitársaságnak három ilyen repülője van, mindegyik elég koros, nagyjából 30 éve vannak forgalomban. Az iszlám köztársaság nemigen tud új repülőket vásárolni az ellene foganatosított nemzetközi büntetőintézkedések okán.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑