Cadmus fordítás Cadmus

Az iráni külügyminiszter a NATO provokációját tette felelőssé a hadműveletért

2022. 02. 24.

A NATO provokatív magatartása a felelős Oroszország Ukrajna elleni támadásáért, ám a háború nem megoldás – szögezte le csütörtöki Twitter-üzenetében az iráni külügyminiszter.

Hoszein Amirabdollahián hangsúlyozta: a jelen helyzetben a tűzszünet és a konfliktus politikai úton történő rendezése a legfontosabb.

Szaíd Hatibzadeh külügyi szóvivő – akinek szavait egyebek között a Mehr iráni hírügynökség is idézte – azt mondta, Irán kijevi nagykövetsége egyelőre működik, és elsősorban az Ukrajnában élő irániak kimenekítését intézi. Hatibzadeh egyúttal felszólította a feleket, hogy a vitás kérdéseket tárgyalásos úton rendezzék.

Teherán korábban jelezte: tekintettel arra, hogy az iráni kormány jó kapcsolatokat ápol mind Oroszországgal, mind pedig Ukrajnával, kész közvetíteni Kijev és Moszkva között.

Különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében.
Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be.

A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑