Cadmus fordítás Cadmus

Az ISIS terrorszervezet visszafoglalta Al-Bukamalt, miután a Szíriai Arab Hadsereg nem tudta biztosítani a várost

2017. 11. 13.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet visszafoglalta a stratégiai helyzetű határvárost, Al-Bukamalt Deir Ezzor tartomány délkeleti részén, miután kiszorította a Szíriai Arab Hadsereget és a szövetségeseit a városból.

Egy szíriai katonai jelentés szerint a kormánycsapatok nem tudták biztosítani Al-Bukamal északi részét, miután az ISIS terrorszervezet fegyveresei a héten korábban visszavonultak a településről.

Az ISIS terrorszervezet fegyveresei szombat reggelre kiszorították a Szíriai Arab Hadsereget és szövetségeseit AL-Dzsala elővárosból, nem sokkal ezután lehetővé téve erőiknek Al-Bukamal déli részének az elfoglalását.

A terrorista entitás mostanáig nagy számú erősítést küldött Al-Bukamalba Deir Ezzor tartomány északi részeiből, miután az ottani falvakat csendben átadta a “Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF)

Al-Bukamal ISIS terrorszervezet általi újbóli elfoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei megpróbálnak Al-Majadin felől vissza betörni a városban annak érdekében, hogy három különböző irányból zárják körbe a terrorszervezet erőit.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑