Cadmus fordítás Cadmus

Az ISIS Vadászok visszaverték a terrorszervezet támadását (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg “ISIS Vadászai” visszaverték a terrorszervezet fegyvereseinek egy meglepetésszerű támadását a Homsz-Palmyra országút mentén. A heves támadás a 861. számú magaslatnál érte az ISIS Vadászok állásait, azonban a hadsereg alegységei gyorsan feltartóztatták a támadókat és megvédték állásaikat.

Az ISIS Vadászok médiafelülete szerint az ellenséges roham aknavető csapásokkal csütörtökön a kora reggeli órákban kezdődött, ezután következett a dzsihádisták rohama, amelyet nehéz gépfegyverekkel és RPG kézi páncéltörő gránátvetőkkel támogattak.

A harctér későbbi átvizsgálásakor a sikeres védők több ISIS terrorista hulláját találták meg, valamint egy dzsihádistát élve fogtak el, aki gyomorsérülést szenvedett. Miután elsősegélyben részesült, a militáns információkat adott az ISIS terrorszervezet támadásának céljáról.

A terrorista bevallotta, hogy a rohamuk egy harcfelderítés része volt, hogy információt szerezzenek egy tervezett nagyobb offenzívához, amelynek célja a Tijasz légi támaszpont elfoglalása és előrenyomulás egészen az Al-Faraklasz gázmezőig. Ha egy ilyen hadművelet sikeres lett volna, akkor az ISIS terrorszervezet meg tudta volna akadályozni a hadsereg erőfeszítéseit, hogy biztosítsa a Palmyra körüli térséget és előrenyomuljon Deir Ezzorig, mert elvágták volna a Homszot Palmyrával (Tadmurral) összekötő országutat.

Az országút ellenőrzése nagyon fontos a frontvonalban harcoló csapatok ellátásához, azonban jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg sikeresen újra nyitotta a Damaszkusz és Palmyra közötti főútvonalat. Ezzel az újabb utánpótlási vonallal, az ISIS terrorszervezet Tijaszig történő előretörése esetén sem állna meg a hadsereg térségben indított offenzívája.

Mivel az “ISIS Vadászok” egység bizonyította kitartását és alkalmazhatóságát a sivatagi harcban, az orosz katonai tanácsadók speciálisan képezték ki és fegyverezték fel őket, még az is megkérdőjelezhető, hogy az ISIS terroristák képesek lennének hatásos, nagyobb offenzíva indítására a régióban, miközben visszaszorulnak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑