2019. 02. 16.

Az Iszlám Állam ellen hajtottak végre akciót Irakban

Az iraki Moszulban végrehajtott hadművelet során három terroristát öltek meg, egy terrorista pedig a testére erősített bombát robbantotta fel.

Ala Osman hadnagy kijelentette, hogy a Ninivei rendőrség és az iraki hadsereg közös akciót hajtott végre a Moszul délnyugatára eső Bahira-hegynél lévő alagutakban rejtőző Iszlám Állam terroristái ellen.

Osman hozzátette, hogy három Iszlám Állam terroristát öltek meg, amikor összecsapás tört ki a terroristák és a biztonságiak között, és egy terrorista felrobbantotta a testére erősített bombát.

Az iraki hadsereghez tartozó szaladini műveleti parancsnokság egyik kapitánya Szaad Muhammed kijelentette, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet terroristái 30 civilt próbált elrabolni a tartomány északi részén elhelyezkedő Mekhul-hegységnél, pedig sikerült a biztonságiaknak megmenteni őket.

Kirkukban pedig Hamid el-Ubeydi kapitány elmondta, hogy összecsapás tört ki a szövetségi rendőrség csapatai és az Iszlám Állam terrorszervezet terroristái között, akik támadást hajtottak végre egy megfigyelési pont ellen Ad-Dibs járásban, több terrorista meghalt az összecsapásban, rendőrök is sebesültek meg.

TRT

, , ,
Back to Top ↑