Cadmus

Az iszlamisták megfékezésére közösségi oldalakat tettek elérhetetlenné Pakisztánban

A pakisztáni hatóságok pénteken ideiglenesen felfüggesztették több közösségi média oldalát azért, hogy a napok óta tüntető iszlamisták ne tudjanak rajtuk keresztül erőszakot szítani.

A bejelentés szerint elsősorban a pénteki, hagyományosan jelentős összejövetelekkel járó ima idejére blokkolják a Facebook, a Twitter, a WhatsApp és a TikTok közösségi médiumot.

Pakisztánban a Tehrik-i-Labbaik Pakistan (TLP) nevű radikális iszlamista mozgalom hívei hétfőn indítottak tüntetéseket a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban tavaly szeptemberben újraközölt Mohamed-karikatúrák miatt, és azt követelik a kormánytól, tegyen eleget ama ígéretének, amely szerint emiatt április 20-ig kiutasítja a francia nagykövetet.

A tiltakozásokban már legalább öt ember, köztük két rendőr meghalt, Franciaország iszlámábádi nagykövetsége pedig felszólította állampolgárait, hogy átmenetileg hagyják el Pakisztánt.

A TLP vezetőjét, Szaad Huszein Rizvit a hatóságok hétfőn őrizetbe vették, szerdán pedig Sejk Rasíd belügyminiszter bejelentette, betiltják a szervezetet.

Az országban a pártok, az iszlamista mozgalmak, valamint a pakisztáni tálibok és a hozzájuk hasonló fegyveres csoportok nagy mértékben támaszkodnak a közösségi médiára a hívekkel való kapcsolattartásban.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑