2018. 09. 14.

Az izraeli hadsereg megszüntet a szíriai lakhelyület elhagyni kényszerülők támogatását

Megszünteti a szíriai lakhelyüket elhagyni kényszerülők és sebesültek támogatását az izraeli hadsereg, amely csütörtöki bejelentését azzal indokolta, hogy a damaszkuszi kormányerők visszafoglalják a felkelők által korábban ellenőrzésük alá vont területeket a két ország határán.

Mintegy 4900 szíriai, közte 1300 gyerek kapott egészségügyi ellátást Izraelben az elmúlt években. Öt éve, 2013 óta kapnak orvosi ellátást szíriai sebesültek Izraelben. Számos kórház vett részt a programban, betegeket fogadtak, ha kellett megműtötték őket, mielőtt visszatértek hazájukba.

A beszámoló szerint a hadsereg ezen felül több tízezer szíriainak nyújtott segítséget a határövezetben. Az elmúlt két évben 350 ezer tonnányi ruhát, sátrakat, gyógyszert szállított a szomszédos országba.

Izraeli hadsereg hét éve támogatja az iszlamistákat Szíriában. Az izraeli légierő több tucat légicsapást mért a szíriai hadsereg állásaira összehangolva az iszlamisták támadásaival.

A szíriai hadsereg nyáron szabadította fel az ország déli részén a korábban a lázadók kezére került területek nagyobb részét.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑