2019. 08. 24.

Az izraeli hadsereg szóvivője felszólította a Hamászt, hogy tartsa kordában a Palesztin Iszlám Dzsihádot

Az Izraeli Védelmi Erők arab nyelven beszélő szóvivője, Avivhay Adraee alezredes csütörtökön a Palesztin Iszlám Dzsihádot tette felelőssé a legutóbbi támadásokért és felszólította a Gázai övezetet irányító Hamászt, hogy tartsa kordában az iszlamista csoportot.

“A Gázai övezet egy olyan intézkedési sorozat folyamatának közepén van, mely rövid és hosszú távon jelentős javulást hoz a Gázai övezet lakosainak életébe,” írta Adraee a közösségi médiában posztolt bejegyzésben.

“Elég egy pillantást vetni az elektromos áram, a halászat és az export megállapodás előtti és utáni állapotára. A Palesztin Iszlám Dzsihád szervezet azon dolgozik, hogy aláássa, megszakítsa és megsértse ezeket a megállapodásokat. A Palesztin Iszlám Dzsihád támadásokat hajtott végre és tervez végrehajtani, beleértve a rakétaindításokat. Izrael nem tudja és nem fogja eltűrni az ilyen támadásokat.”

“A Gázai övezetben tervezett intézkedések végrehajtásának elmulasztásáért a felelősség az Iszlám Dzsihádot terheli.” Adree felszólította az övezetet uraló Hamászt, hogy hatalmával élve tartsa kordában az Iszlám Dzsihádot, és akadályozza meg a támadásokat.

Gázai fegyveresek pénteken és szombaton valamint szerdán és csütörtökön legalább 6 rakétát lőttek ki Izraelre, melyekre az izraeli légierő megtorlócsapásokkal válaszolt Hamász katonai célpontokat támadva az övezetben.

Az izraeli 13-as csatorna este palesztin média riportokat idézve arról számolt be, hogy Mohammed al-Emadi katari küldött már úton van a Gázai övezetbe, hogy felügyelje a 25 millió dollárnyi segély kiosztását a mély szegénységben élő gázaiak és egyéb projektek számára, valamint megbeszéléseket folytasson a katari finanszírozású infrastrukturális tervekről az övezetben.

A libanoni Al-Akhbar újság kedd reggeli kiadványában a Gázai övezetet irányító Hamász szervezet az erőszak fokozásával fenyegette Izraelt, ha a zsidó állam megakadályozza a katari készpénz bejutását a Gázai övezetbe és nem növeli az övezet áramellátását.

Újkelet nyomán

 

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑