Cadmus fordítás Cadmus

Az izraeli hadsereg tűzharcban megölt két palesztin fegyverest Nábluszban

2023. 07. 07.

Az izraeli hadsereg tűzharcban megölt két palesztin fegyverest a ciszjordániai Nábluszban tartott reggeli razzia során – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Az izraeli kommandósok azokat a merénylőket keresték, akik ezen a héten tüzet nyitottak a Náblusz melletti szamaritánus faluban egy rendőrautóra és egy üzletre. A palesztinok célba vették a letartóztatásukra érkező izraeli biztonságiakat, tűzharc tört ki, melyben életüket vesztették. A helyszínen két lőfegyvert találtak.

A Wafa palesztin hírügynökség szerint az egyik agyonlőtt palesztin a 32 éves Hamza Makbúl, a másik a 34 éves Hejri Sahín volt, mindketten náblusziak.

A helyszíni képeken több tucat, a rejtekhelyül szolgáló lakás ajtajába fúródott golyó látható.

Éjjel az izraeli hadsereg katonái feltérképezték a csütörtöki, Kedumimban történt merénylet elkövetőjének otthonát, hogy ezzel előkészítsék lerombolását.

Eközben a helyi palesztinok kövekkel dobálták őket, s egy izraeli biztonsági könnyebben megsebesült.

Az elmúlt másfél évben jelentősen megnőtt a feszültség az izraeliek és a palesztinok között Ciszjordániában, és a hadsereg éjszakánként gyakran tart razziákat az ottani palesztin településeken palesztin fegyveresek és fegyverek után kutatva. Idén az év eleje óta izraeli és a ciszjordániai palesztin támadásokban 25-en haltak meg.

A The Times of Israel című angol nyelvű izraeli lap szerint ezen idő alatt 149 ciszjordániai palesztin vesztette életét – többségük az izraeli biztonságiakkal kitört fegyveres összecsapások vagy terrortámadások során, de néhányan közülük civilek voltak, mások pedig tisztázatlan körülmények között haltak meg.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑