2017. 07. 01.

Az izraeli légierő ismét Szíriát támadtaAz izraeli légierő pénteken a szíriai hadsereg egyik állását bombázta, néhány órával azután, hogy egy Szíriából kilőtt rakéta becsapódott a Golán-fennsík Izrael által megszállva tartott részén – közölte az izraeli hadsereg.

„A pénteken korábban Izrael ellen Szíriából kilőtt rakétára válaszul az izraeli hadsereg egyik repülőgépe célzott lövést adott le a rakétát kilövő állásra” – áll a hadsereg közleményében.

A hadsereg előzőleg közölte, hogy a Szíriából kilőtt rakéta nem okozott sem károkat, sem sebesüléseket. A közlemény szerint a lövedék „a szíriai belharcok” eredménye.

Szíriából kilőtt rakéták, illetve lövedékek rendszeresen csapódnak be a térségben a szíriai háború kezdete óta. Benjámin Netanyahu izraeli kormányfő pénteken kijelentette, Izrael azonnal válaszcsapást mér, ha területére tüzet nyitnak.

A szíriai háború 2011-es kezdete óta az izraeli hadsereg több légicsapást mért Szíriára. A légtámadások többsége az  Szíriai Arab Hadsereg  iszlamista fegyveresek ellen véghezvitt sikeres hadműveletek után történtek.

Izrael az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el Szíriától a Golán-fennsík mintegy 1200 négyzetkilométerét. A terület bekebelezését a nemzetközi közösség soha nem ismerte el. Mintegy 510 négyzetkilométer szíriai ellenőrzés alatt van.

Izrael és Szíria gyakorlatilag még mindig hadiállapotban van egymással.

Orientalista.hu – MTI

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com