Cadmus fordítás Cadmus

Az öböl-menti arab monarchiákban is terjed a vírus

Omán vasárnaptól betiltotta a tömegrendezvényeket, korlátozta a hivatalokban dolgozók számát és bezáratta a valutaváltó üzleteket.

Kuvait szombaton rendelt el részleges kijárási tilalmat, két héttel meghosszabbítva a korábban bevezetett munkaszünetet. A Reuters hírügynökség szemtanúk beszámolóira hivatkozva úgy tudja, az emírség egyes élelmiszerüzleteibe egyszerre legfeljebb 50 embert engednek be.

Katarban a legtöbb fertőzést vendégmunkásoknál mutatták ki

Katarban, ahol a legtöbb fertőzést vendégmunkásoknál mutatták ki, szintén betiltotta a tömegrendezvényeket, és ellenőrzőpontok létesítésével kényszerítik ki a bevezetett korlátozásokat.

Mohammed Abdelali, a szaúdi egészségügyi minisztérium szóvivője szerint az utóbbi 24 órában 119-cel 511-re emelkedett a fertőzöttek száma. Hetvenketten közülük török állampolgárok, akik Mekkai zarándoklatuk során lettek elkülönítve. Országosan több mint négyezren vannak karanténban – tette hozzá Abdelali.

Az Öböl Menti Együttműködési Tanács országaiból (Bahrein, Kuvait, Omán, Katar, Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia) Szaúd-Arábiából jelentették eddig a legtöbb megbetegedést. A regionális együttműködéshez tartozó tagországokból eddig összesen több mint 1700 megbetegedést és négy halálesetet jelentettek.

MTI, Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑