Az olasz nagykövet ellátogatott Hussein Imám sírjához az iraki Kerbalában

Bruno Pasquino Olaszország iraki nagykövete Kerbalába látogatott, ahol meglátogatta Hussein Imám sírját és muszlim vallási vezetőkkel találkozott.

,,Eljöttünk Hussein Imám szentélyéhez, hogy megértsük a titkát azoknak a szavaknak, melyeket Sayed Sistani írt le, és győzelemhez vezettek az utóbbi időszakban.,,

Az olasz diplomata múlt csütörtökön látogatott el Kerbalába, ahol a Legfelsőbb Vallási Hatóság képviselőjével Abdul Mahdi Al-Karbalaey sejkkel találkozott és elmondta, hogy egyetért azzal amit Sistani nagyajatollah korábban tett, hiszen az a közjót szolgálja.

Ezzel Sistani ajatollah 2014-es fatwájátra utalt, melynek alapján létrejött az iraki népi önkéntes alakulat, a Hashs Al-Shaabi, mely felvette a harcot az Iszlám Állam terror szervezet ellen és 2017 végére szinte teljesen felszabadította Irak iszlamisták által megszállt területeit.

Az olasz nagykövet továbbá kijelentette, hogy a következő hónapokban kulturális együttműködés valósul meg az olasz nagykövetség és a Hussein Imám szentélyét felügyelő szervezet között.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (imamhussein.org)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑