Cadmus fordítás Cadmus

Az örmény kormányfő az EU különmegbízottjával tárgyalt

2023. 02. 24.

Az Európai Unió dél-kaukázusi és georgiai (Grúzia) különmegbízottjával tárgyalt Jerevánban Nikol Pasinján örmény miniszterelnök – közölte az örmény kormány sajtószolgálata pénteken.

“A kormányfő nagyra értékelte az EU és Örményország közötti együttműködést és elégedetten szólt az országában folyó intézményi reformról. Nikol Pasinján egyszersmind hangsúlyozta az unió polgári missziója tevékenységének a fontosságát, amely hozzájárul a térség stabilitásához és békéjéhez” – áll a közleményben.

Az EU külügyminiszterei január 23-án döntöttek az örményországi polgári misszió létrehozásáról, amelynek feladata “hozzájárulni a kaukázusi rendezéshez” – áll az Európai Tanács közleményében. A misszió megbízatása két évre szól, feladata az állandó járőrözés és jelentések küldése az unió számára a térségbeli helyzet alaposabb megismerése érdekében.

A misszió feladata továbbá az unió befolyásának erősítése a Kaukázuson túli területen.

Az orosz külügyminisztérium január 26-án úgy foglalt állást, hogy az EU képviselőinek megjelenése az örményországi határmenti körzetekben csak tovább élezi a meglévő nézetkülönbségeket és geopolitikai szembenálláshoz vezet a térségben.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑