Cadmus fordítás Cadmus

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

2023. 10. 05.

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben – közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben.

A védelmi minisztérium szerint egy ukrán egység a félsziget nyugati szélén lévő Tarhankut-fok felé tartott. A kommandósok állítólag egy katonai motorcsónakon és három jet-skin haladtak a félsziget felé, ahol egy orosz haditengerészeti bázis és több repülőtér található.

A minisztérium hozzátette, hogy az éjszaka folyamán 31 drónt “elfogtak és megsemmisítettek” Oroszország nyugati régióiban, Belgorodban, Brjanszkban és Kurszkban.

Regionális tisztségviselők arról is beszámoltak, hogy az ukrán erők határon átnyúló lövéseket adtak le, de hozzátették, hogy senki sem sérült meg. Alekszandr Bogomaz brjanszki kormányzó elmondta, hogy több házat is eltaláltak több rakétavetőből. Vjacseszlav Gladkdov belgorodi kormányzó eközben azt írta a Telegramon, hogy 12 ház megrongálódott Grajvoron városában.

Kijev az elmúlt hónapokban fokozta a Krím elleni rakéta- és dróntámadásokat. Szeptember 13-án Ukrajna cirkálórakétákkal csapott le egy szevasztopoli hajógyárra, megrongálva két javítás alatt álló hadihajót az orosz hadsereg szerint. Kilenc nappal később egy rakéta csapódott be a Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállásán. A Védelmi Minisztérium akkor azt közölte, hogy a támadás után egy szolgálati tag eltűnt.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑