Cadmus fordítás Cadmus

Az új iráni elnök a járvány elleni küzdelmet tartja legfőbb feladatának

2021. 08. 21.

 Ebrahim Raiszi új iráni elnök a koronavírus-járvány elleni küzdelmet és az egészségügyi helyzet javítását nevezte meg kormánya legfőbb feladatának szombaton a parlamentben, ahol bemutatta leendő kabinetjének tagjait.

A konzervatív államfő kijelentette, hogy az oltási kampány felgyorsítása, az egészségügyi óvintézkedések végrehajtása és az egészségügyi ellátás javítása lesznek leendő kormányának prioritásai. Az iszlám köztársaság törvényei szerint a kabinetet a parlamentnek kell jóváhagynia.

Az iráni egészségügyi minisztérium szombaton 24 179 új fertőzöttet jelentett, amivel az eddig azonosított esetek száma 4,64 millióra gyarapodott a 83 millió lakosú országban. Az utóbbi 24 órában 544-en hunytak el a kórban, s ezzel 101 354-re növekedett a pandémia halálos áldozatainak száma. Az ország intenzívosztályain a legfrissebb összesítés szerint 7626 Covid-19-beteget kezelnek.

Eddig több mint 16 millió embert oltottak be valamelyik koronavírus elleni vakcina legalább első dózisával, 5,5 millióan közülük már a másodikat is megkapták.

Sok más országhoz hasonlóan Iránban is folyamatosan emelkedik a járványgörbe, amit szakértők a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa terjedésének számlájára írnak, illetve annak tulajdonítanak, hogy sokan kezdték figyelmen kívül hagyni a járványügyi óvintézkedéseket.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑