Az USA a nemzetközi cionizmus ügynöke

 

Ali Hamenei ajatollah, Irán vezetője arra figyelmeztetett, hogy Irán a hat világhatalommal kötött nukleáris megállapodást összegyűri, ha bármely más aláíró fél azt széttépi.

Ezzel Donald Trump amerikai elnök kijelentésére célzott, amely szerint Washington nem hajlandó tanúsítani, hogy Irán betartja a megállapodást. Hamenei lesöpörte az iráni hagyományos rakétaprogrammal szembeni nyugati bírálatot is.

Azt kérdezte: „Miért, maguknak nincsenek rakétáik? Miért vannak atombombáik?”

Az iráni vezető azután azt mondta: „Az USA a nemzetközi cionizmus ügynöke, és az Egyesült Államok hozta létre az Iszlám Államot és a terrorista takfiri áramlatot.” Csak nem képzeli valaki, hogy Washington nem dühös Iránra, amiért Irán e terroristák ellen harcol és amiért sikerült megakadályoznia összeesküvéseiket Irakban, Szíriában és Libanonban? Majd azt mondta, időpocsékolás egy habzó szájú amerikai elnöknek locsogásaira és elmebeteg megjegyzéseire reagálni – idézi szavait az iráni PressTV angol nyelvű szolgálata.

Federica Mogherini, az EU külpolitikai főbiztosa tegnap neve kimondása nélkül azzal támadta az amerikai elnököt, hogy külpolitikai elszigetelődése miatt az EU lett a világ „egyetlen hihető és kiszámítható globális hatalma”, írja az Euroactiv brüsszeli uniós szakportál.

Az orosz külügyminisztérium egyik vezetője felszólította az Egyesült Államokat, hogy semmisítse meg vegyi fegyvereit. Az ENSZ közgyűlése előtt tartott beszédében Vlagyimír Jermakov elmondta, Oroszország örökölte a világ ilyen tömegpusztító fegyvereinek legnagyobb készletét és jóhiszeműen azokat elpusztították. Majd felszólította a világ többi országát, hogy kövessék Oroszország példáját.

Elsősorban az Egyesült Államok, amely az erre irányuló megállapodást kezdeményezte, de ugyanakkor a vegyi fegyverek legnagyobb készletén ül, miközben olyan országokat támad e téren alaptalanul, mint Szíria, amely e téren hatalmas teljesítményt mondhat magáénak, tudósít a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu

Sharing is caring!

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑