Cadmus fordítás Cadmus

Azbej Tristan a Budapest jelentésről: Egyre nagyobb létjogosultsága van a visszatérést segítő programoknak

Egyre nagyobb területen kezdődhet meg az újjáépítés, egyre nagyobb létjogosultsága van azoknak a programoknak, amelyek a visszatérést segítik – nyilatkozta a Pesti Srácoknak Azbej Tristan a nemrégiben megjelent Budapest-jelentés 2018 című második, a keresztényüldözéssel foglalkozó tanulmánykötet kapcsán.

2019. február 26-án mutatták be a Budapest Jelentés a Keresztényüldözésről 2018 című kötetet, amelynek célja, hogy átfogó, tudományosan megalapozott képet adjon a világban található üldözött keresztény közösségek helyzetéről.

Amint a kötetszerzői írják, nem lett volna rá szükség, ha nem létezik maga a jelenség, amely napjainkban kevés figyelmet kap, de jelentősége meglehetősen nagy és a kereszténység gyökereit is érinti.

A PestiSrácoknak adott interjúban Azbej Tristan kiemelte: a 2018-as Budapest-jelentés több új eredményt is tartalmaz. Elsősorban egy 2018 év végi pillanatképet rögzít, amely alapján megállapítható, hogy

egyre szélesebb körű a keresztényüldözés a világon, a jelenség egyre súlyosbodik, mind a számokat, mind az üldöztetés mértékét illetően.

A direkt, igényalapú segítségnyújtás jó módszer

Az államtitkár hangsúlyozta, a jelentés nem politikai, hanem tudományos igényű tanulmánygyűjtemény, amely objektív szempontok szerint értékelte a Hungary Helps humanitárius programot. Hozzátette, a jelentésből az szűrődik le, hogy az a magyar megközelítés a helyes, amely kiemelten foglalkozik a legsérülékenyebb csoportokkal, közösségekkel, így a keresztényekkel.

Jó módszernek bizonyult továbbá közvetlenül támogatni az adott közösségeket, nem pedig multilaterális szervezetek átláthatatlan programjain keresztül bonyolítani a segélyezést – tette hozzá Azbej Tristan.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

S4C.News

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑