Cadmus fordítás Cadmus

Azerbajdzsán szerint örmény katonák próbáltak behatolni területére

Egy örmény katonai alakulat behatolt Azerbajdzsán területére, és ott hadállást próbált kiépíteni – közölte a bakui védelmi minisztérium szerdán. Örményország félretájékoztatásnak minősítette a bejelentést.

“Június elsején (helyi idő szerint) este nyolc óra tájban az örmény hadsereg egy körülbelül negyvenfős alakulata behatolt Azerbajdzsán területére a Kelbadzsari járás Armudlu településének térségében, és ott pozíciót alakított ki. Az azeri hadsereg intézkedéseinek eredményeképpen az örmény katonákat kiszorították a köztársaság területéről” – áll a tárca közleményében.

A minisztérium szerint a művelet során nem került sor fegyverhasználatra. A védelmi tárca a történteket az örmény fél újabb provokációjának minősítette.

Az örmény védelmi tárca cáfolta, és félretájékoztatásnak nevezte az azeri állítást.

“Az azeri védelmi minisztérium újabb hamis információt tett közzé. Azt állította, hogy június elsején este negyven örmény katona átkelt az Azerbajdzsánnal közös határon, de az azeri hadsereg visszaszorította őket korábbi állásaikba.

Ezt az értesülést az azeri katonai-politikai vezetés terjeszti, hogy félrevezesse a nemzetközi közösséget” – szögezte le a jereváni minisztérium.

A tavalyi hegyi-karabahi háború nyomán az örmény Szjunik és Gegarkunik tartomány határtérségében május 12. óta feszült a helyzet, mindkét fél provokációkról számolt be. Május 27-én Azerbajdzsán azt közölte, hogy hat örmény katonát fogott el, amikor szabotázs céljából megpróbálták átlépni a határt.

Az örmény fél megerősítette a katonák elfogását, de azt hangsúlyozta, hogy azok nem lépték át a határt, hanem mérnöki munkát végeztek örmény felségterületen belül.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑