2017. 10. 22.

Bahrein is megvásárolná az Sz-400 rakétakomplexumotEgy újabb közel-keleti ország fejezte ki érdeklődését az orosz rakétavédelmi rendszer megvásárlása iránt.

Bahrain és Oroszország tárgyalásokat folytat Sz-400 légvédelmi rendszerek megvásárlásáról – mondta Nasser bin Hamad Al Khalifa, Bahrein királyi gárdájának parancsnoka egy hétfői sajtótájékoztató során.

“Mostanra megkezdődött a tárgyalási sorozat, Isten segítségével véghez visszük ezt az üzletet” – mondta egy Bahreinben tartott nemzetközi fegyverkiállításon, újságíróknak nyilatkozva.

“Bahrein és Oroszország széleskörű egyűttműködést épített ki a katonai ágazatban. Találkozókat tartanak, tárgyalások vannak folyamatban, a két ország vezetői közti kapcsolatok kiépültek. Fokozni szeretnénk ezt az együttműködést, valamint az orosz fegyverek számát a bahraeini fegyveres erőkben.”

A közlemény nem sokkal azután hangzott el, hogy Oroszország és Szaúd-Arábia megállapodott az Sz-400 rakétakomplexum értékesítéséről a szaúdi király egy Moszkvában tett látogatása során. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője október 9-én közölte, hogy pozitív kilátások vannak az Sz-400 Szaúd-Arábiának történő értékesítése terén.

Mindemellett, Törökország már ki is fizette az első részletet az orosz légvédelmi rendszerekért. Az orosz és török vezetők szeptember 12-én állapodtak meg az Sz-400 megvásárlásáról.

Orientalista.hu – Hidfo.ru

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com