Befejeződött a libanoni-magyar ásatás

A PPKE Régészettudományi Intézete és a libanoni Université Saint-Esprit de Kaslik közös régészeti missziója sikeresen befejezte ez évre tervezett feltárását a Büblosz melletti Edde település festői környezetben épült Mar Tadros néven ismert középkori (13-14. századi) templománál.

Nem várt eredményként bizánci (5-6. századi) épületnyomok is előkerültek gazdag és változatos leletanyaggal, építészeti tagozatokkal.

A feltárás három hete az olykor feszített munkatempó ellenére minden résztvevőnek gyönyörű és felejthetetlen élményt jelentett, öröm volt dolgozni a lelőhelyen és kicsit betekinteni Libanon hihetetlenül gazdag régészeti örökségébe.

A remek hangulatú feltárásban nyújtott segítségükért a libanoni kollégáknak, egyetemi hallgatóknak valamint a magyar és szír régészethallgatóknak egyaránt nagy köszönettel tartozunk. Továbbá köszönettel tartozunk mindenkinek akik lehetővé tették és segítették a libanoni-magyar régészeti misszió munkáját.

A feltárás eredményeinek feldolgozása megkezdődött, hamarosan bővebb terjedelemben számolhatunk be az elvégzett munkánkról.

 PPKE Régészettudományi Intézete 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑