Cadmus fordítás Cadmus

Behisztizett a német kancellár, nem akar rubelben fizetni

2022. 03. 25.

Megnéztük a gázvásárlási szerződéseket és abban fixen benne van, hogy euróban, illetve dollárban kell fizetni érte és ez az, ami számít – fogalmazott Olaf Scholz.

A csütörtök délutáni brüsszeli G7-csúcs sajtótájékoztatóján Olaf Scholz német kancellár úgy fogalmazott: „addig tartjuk életben a szankciókat, ameddig szükségesek, és a hatásait folyamatosan értékeljük”.

„Ezek nehéz idők, főleg az ukrán állampolgároknak, akik azt tapasztalják, hogyan ment tönkre az elmúlt hetekben az életük. Szolidaritást vállalunk az ukrán néppel, és tiszteletet érdemelnek azok, akik bátran harcolnak az agresszor ellen” – tette hozzá.

Scholz elmondta, hogy Zelenszkij elnök tájékoztatta őket a háború aktuális állásáról. Ezután megismételte a G7-ek követelését, miszerint az orosz csapatoknak távozniuk kell Ukrajnából: „Oroszország az Ukrajna ellen kirobbantott háborúval alapvetően sértette meg a világháborúk utáni nemzetközi rendszert. Felszólítjuk az orosz elnököt, hogy haladéktalanul állapodjon meg egy fegyverszünetről, és rendeljen el humanitárius folyosókat a civil lakosság kimenekítésére.”

Megnéztük a gázvásárlási szerződéseket és abban fixen benne van, hogy euróban, illetve dollárban kell fizetni érte és ez az, ami számít” – tette hozzá.

Az orosz elnök szerdán utasította kormányát, és külön a földgáz-szerződéseket és a szállításokat felügyelő állami Gazprom konszernt, hogy a jövőben ne fogadjanak el többé dollárban vagy euróban történő kifizetéseket.

Mandiner.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑