Cadmus fordítás Cadmus

Bíróság elé állírják a pakisztáni kormányfőt

2016. 11. 04.

Pakisztánban bíróság elé állítják a kormányfőt korrupció vádjával. Így döntött az ottani legfelsőbb bíróság egy ellenzéki beadvány ügyében kedden.

Arról van szó, hogy a Panama-papírok néven kiszivárogtatott milliónyi cégadat közül több is kapcsolatba hozható Nawaz Shariffal.

A kormányfő lánya és két fia is offshore cégek tulajdonosa volt, ami ugyan nem törvénybe ütköző, de az ellenzék vezére szerint e cégek kenőpénzekkel gazdálkodtak.

Imran Khan a bírósági döntés után lefújta a szerdára meghirdetett fővárosi demonstrációt, és közölte, hogy ünnepelni fognak Iszlamabad másik részében. Ha minden jól megy – mondta -, egymillió ember vesz majd részt a szerdai hálaadó ünnepségen.

Hétfőn az ellenzéki tüntetők még azt ígérték, hogy ha a kormányfőt nem számoltatja el a bíróság, szerdán megszállják a kormányzati és az üzleti negyedet is a fővárosban.

Az ellenzék vezére, Imran Khan egyébként maga is elismerte májusban, hogy volt offshore cége, mert nem akart brit adót fizetni egy londoni ingatlanjának eladása után.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑