Cadmus fordítás Cadmus

Bíróság előtt Carlos Ghosn feltételezett szöktetői

2020. 01. 05.

Bíróság elé állt az a hét ember pénteken Isztambulban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elősegíthették a volt Nissan-vezér, Carlos Chosn szökését Japánból Törökországon át Libanonba.

Az MNG Jet török légitársaság szerint két gépet adtak bérbe decemberben két ügyfélnek, az egyiket Dubaj-Oszaka, majd Oszaka-Isztambul útvonalra, a másikat pedig egy Isztambul-Bejrút repülőútra. A két bérleti szerződés között nem látszott összefüggés.

Négy pilótát, egy cégvezetőt és két reptéri alkalmazottat hallgattak meg. Az MNG Jet szerint törvényellenesen használták két repülőgépét Ghosn megszöktetéséhez, akinek a neve egyik járattal kapcsolatban sem szerepelt. A vállalat az egyik alkalmazottját hibáztatja, aki szerintük okirat-hamisítást követett el. A libanoni származású Ghosn kedden jelentette be, hogy az “elfogult japán igazságszolgáltatás” miatt elhagyta az országot, és Libanonban tartózkodik.

Ügyvédje szerint Ghosn harcias kedvében van:

“Türelmetlenül várja, hogy magyarázatot adjon minden tekintetben, és hogy válaszoljon minden kérdésre, amelyet feltesznek neki”.

Libanonnak nincs kiadatási szerződése Japánnal, csütörtökön azonban megkapta az Interpol nemzetközi elfogatóparancsát Ghosn ellen.

Az egykori Nissan-vezért pénzügyi visszaélésekkel vádolják Japánban, ahonnét házi őrizetéből szökött meg.

Euronews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑