Cadmus fordítás Cadmus

“Biztonságos teret” követelnek a muzulmánok Ausztráliában

2017. 06. 18.

Alaposan kiütötte a biztosítékot Ausztráliában egy iszlám szervezet javaslata, melyben azt követelik, hogy a hatóságok olyan fórumokat hozzanak létre, ahol a fiatal muzulmánoknak “biztonságban” vitathatnák meg a rendhagyó témákat is.

A Viktória Iszlám Tanács elmondása szerint ezek a fórumok lehetővé tennék a fiatalok véleményének “tisztelettudó és intelligens megvitatását és az ideológiai ütközések megnyilvánulását is”.

Azonban Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke nem ért egyet a szervezet javaslatával. Elmondása szerint nem éppen a legjobb ötlet olyan fórumok létrehozása, ahol radikalizálódhatnak a fiatalabb generáció tagjai.

Viktória államban nemrég súlyos terrortámadás történt. Egy Yacqub Khayre nevű ember megölt egy férfit, megsebesített három rendőrt, egy nőt pedig túszul ejtett egy lakóházban hétfő este. Később a kiérkező erősítés végzett vele. A hatóságot “elszigetelt esetnek” nevezték a lövöldözést, ami Ausztrália 2008-ban bevezetett fegyver-ellenes politikája miatt különösen érzékenyen érintette a nemzetet.

Ausztrália az elmúlt évek alatt számtalan terrortmáadást akadályozott meg a kontinensen, de a 200 ezer muzulmán taggal rendelkező Viktória Iszlám Tanács azt állítja, hogy muszlim közösség lelki és egyéb problémákkal küszködik a terrortámadások után elterjedő ellenérzések miatt.

A tanács globális példákat hozott fel a kissé radikálisabb ötletek megvitatására, de a kéréseik nem hatották meg a miniszterelnököt, aki egyértelműen elutasította a hasonló próbálkozások támogatását:

“Nagyon aggaszt a javaslat, hogy egy olyan teret akarnak létrehozni, ahol egy radikalizáció-ellenes program keretében tulajdonképpen radikalizáció folyhat. Én ebben az ötletben semmi érdemre valót nem találok.”

Orientalista.hu – Hirado.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑