Cadmus fordítás Cadmus

Bővült a Szíriát sújtó kemény korlátozások

2021. 11. 16.

 

Újabb szíriai vezetőket vontak szankció alá. Az Európai Unió Külügyi Tanácsa négy minisztert vett fel a korlátozó intézkedések hatálya alá vont emberek, illetve szervezetek jegyzékébe.

Ezen a listán szerepel már a szíriai kormány államminisztere, belkereskedelmi és fogyasztóvédelmi minisztere, információs minisztere, szociális és munkaügyi minisztere is – írta az MTI.

A határozattal 287-re emelkedett azok száma, akikkel szemben utazási tilalmat vezettek be és befagyasztották számláikat, mert a rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói. az Európai Unió hetven szervezetet is vagyoni eszközeik befagyasztásával sújt.

A Szíriával szembeni jelenlegi szankciók köréhez tartozik például az olajembargó, bizonyos technológiák, berendezések exportjának korlátozása is. A szankciók már tíz éve hatályban vannak.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok által elrendelt szankciók leginkább a háborús körülmények miatt is sokat szenvedő civil lakosságot érinti a legjobban. A hiperinfláció miatt a szíriai font mélyrepülésbe zuhant , emiatt az átlagfizetés nem éri el a 30 dollárt. A civil lakosság nagy része éhezik és az embargó miatt nem jutt megfelelő gyógyszerhez illetve fűtőanyaghoz.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑