Cadmus fordítás Cadmus

Budapesten nyit régiós irodát az Egyesült Arab Emirátusok egyik legnagyobb befektetője

2020. 02. 08.

Új üzleti és befektetési lehetőségek keresése céljából nyit Budapesten regionális irodát a Perzsa-öböl egyik meghatározó piaci szereplője az Al Habtoor Group (AHG). A cég elsősorban a szállodapiacról (vendéglátás) lehet ismert (főleg itthon), de komoly érdekeltségeik vannak az ingatlanpiacon, a digitalizálódó autóiparban, az oktatásban, és a járműlízingben is. Vajon újabb magyar ingatlanokat is terveznek a portfóliójukba?

A cég most csak annyit közölt, hogy komoly bővülést tervez, a szerintük stabil és kiemelkedő növekedés előtt álló, főleg közép-kelet-európai piacokon, ezért első körben létrehozzák a budapesti operációt.

Az AHG tulajdonában itthon olyan ingatlanok találhatók, mint az InterContinental Budapest, a The Ritz-Carlton Budapest luxusszállodák, vagy a Dorottya Udvar és a Rumbach Center irodaházak. Külföldön, Londonban (Hilton Wembley) vagy Bécsben (Hotel Imperial), illetve Dubaiban további számos szálloda és ingatlan van a cég birtokában.

Al Habtoor úr elmondta – “Örülök, hogy bejelenthetem a cégünk növekvő jelenlétét Európában, ami a budapesti irodánk megnyitásával indul. Nagyon sikeresek a budapesti szállodáink és irodaházaink – amik prémium kategóriásak és egyben örökségvédelmi szempontból is kiemelkedőek – (itt vélhetően nem az InterContinetal épületére célzott a vezető, bár lehet sok építész egyetért ezzel). Európában a jövőben az eddig kevésbé pörgő piacok fognak nagyobb szerephez jutni, ami komoly versenyelőnyt jelent, vonzó befektetési lehetőséget, és magasabb hozamokat külföldi befektetőknek is.”

Ami bizonyos, hogy a nyilvánvalóan komoly tőkével és üzleti tapasztalattal, és láthatóan erős növekedési szándékkal felvértezett cég új budapesti irodája komoly segítséget jelenthet akár a hazai, akár a régiós ingatlanos cégek számára, hogy direktebb, közvetlenebb kapcsolatot alakítsanak ki az olajországok egyik legkomolyabb befektetőjével, amiből további üzletek is születhetnek.

Portfolio.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑