Cavusoglu: Washingtonnak el kell döntenie, hogy kik a valódi szövetségesei

Semmivel nem indokolható az, hogy a YPG/PKK terrorszervezet a török határtól néhány kilométerre tevékenykedjék, jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter.

„Washingtonnak el kell döntenie, hogy kik a valódi szövetségesei a térségben” – mutatott rá a  török külügyminiszter.

Mevlüt Cavusoglu  a New York Times (NYT) szerkesztőjének írt nyílt levelet.

A „Szíriában közelgő katasztrófa” című levelében a külügyminiszter kijelentette: a lap szeptember 9-én közzétette „Szörnyű finálé közeleg Szíriában” című cikke helyesen hívja fel a figyelmet arra, hogy az szíriai hadsereg véres hadműveletet hajt végre az utolsó térség ellen, ahol az iszlamista terroristák még erősek.

Cavusoglu  kiemelte: az ENSZ egyik illetékese szerint a hadművelet miatt ezreknek nincs már hova menekülniük, s „a XXI. század legtöbb áldozatot követelő” katasztrófája áll küszöbön.

„Azonban a cikk nem tér ki egy másik félelmetes következményre. Aszad szövetségeseit, akik a támadásokat intézik, az Egyesült Államok támogatja. A legfrissebb jelentések szerint a Szíriában működő YPG terrorszervezet az amerikai adófizetők pénzéből kapott fegyversegélyeket, s az Aszad és a YPG/PKK között júliusban kötött szerződés szerint támogatást küldenek Idleb iszlamistáktól való visszafoglalásának céljára.

„A YPG a Törökországban 30 éve erőszakkampányt folytató PKK szíriai szárnya” – hangsúlyozta Cavusoglu , aki azt is kiemelte hogy a PKK Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió szerint is terrorszervezet.

„Semmivel nem indokolható az, hogy a YPG/PKK terrorszervezet a török határtól néhány kilométerre tevékenykedjék. Washingtonnak el kell döntenie, hogy kik a valódi szövetségesei a térségben” – jelentette ki levelében Mevlüt Cavusoglu  törük külügyminiszter.

TRT

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑