Ciszjordániában is megtámadtak egy izraeli katonát

Újabb izraeli katonát támadtak meg, ezúttal Ciszjordániában, ez már a harmadik hasonló akció volt csütörtökön – jelentette a helyi média.

A katonára egy autóból lőttek rá a Ciszjordánia középső részén lévő Dolev nevű telepes falu mellett. A palesztin férfi  azonnal továbbhajtott.

Ez már a harmadik támadás volt a nap folyamán. Korábban Jeruzsálem óvárosában egy határőrre lőtt rá egy keresztény vallásból az iszlámra a közelmúltban áttért haifai arab férfi, hajnalban pedig újonc katonák közé hajtott egy palesztin merénylő Jeruzsálemben.

Súlyos összecsapások törtek ki délután Betlehemben, ahol az izraeli hadsereg hajtóvadászatot folytatott a megszálló izraeli katonák ellen fellépett palesztin  ügyében. Ezen tüntetésekben Muhammad Abu Ranija, a Reuters hírügynökség fotósa is megsebesült, egy izraeli katona gimilövedékkel hasba lőtte.

„Donald Trump amerikai elnök béketerve szülte a feszültséget, ez vezet az eszkalációhoz” – mondta Nabil Abu Rdene, Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője csütörtökön a WAFA nevű hivatalos palesztin hírügynökségnek.

A csütörtök hajnalban kezdődött tüntetéssorozat és  a palesztin ellenállás eddig tizenkét izraeli katona sebesült meg, és három palesztint öltek meg az izraeli megszálló erők.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy bejelentették Donald Trump béketervét a közel-keleti konfliktus megoldására, és ezt a palesztinok elutasították.

A Hamász palesztin szervezet az Izrael elleni támadások fokozására szólított fel szerdán, miután az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tinédzsert, aki a hadsereg jelentése szerint a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban benzinespalackot dobott katonák felé.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑