Cadmus fordítás Cadmus

Ciszjordániában izraeli katonák megöltek két palesztint

2023. 09. 24.

Megöltek két palesztint az izraeli katonák Ciszjordánia északi részén, Túlkaramnál egy éjjeli razzián – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap reggel.

A Túlkaramtól keletre található Núr es-Samsz nevű menekülttáborban tartott éjjeli razzián agyonlőttek két, a katonákat megtámadó palesztint. Palesztin sajtóértesülések szerint a 32 éves Abd er-Rahmán Abu Dagesh és a 21 éves Oszaid Abu Ali Dzsabavi vesztette életét.

A rajtaütés során lefoglaltak fegyvereket, köztük több tucat robbanószerkezetet is, melyek egy részét a földbe rejtették. Az egységek emellett pokolgépek készítéséhez szükséges nyersanyagokra bukkantak, és egy biztonsági kamerákkal és monitorokkal felszerelt katonai irányító helyiséget is találtak, melyet megsemmisítettek.

A razzián súlyosan megsebesítették a felé dobott robbanószerkezet repeszei az izraeli hadsereg egyik katonáját, akit kórházba szállítottak.
Az elmúlt másfél évben megszaporodtak az erőszakos incidensek Ciszjordániában: az izraeli civilek és katonák elleni palesztin lövöldözések, szinte mindennapossá váltak az izraeli hadsereg éjszakai razziái, valamint a szélsőséges zsidó telepesek palesztinok elleni bosszúálló támadásai a merényletek után.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑